En kritisk feil har nylig oppstått for Microsoft-servere og -klienter. Derfor kan du nå oppdatere lansert en hasteoppdatering for å tette et sikkerhetshull i deres utskriftstjeneste, Windows Print Spooler. 

Bakgrunnen er at sikkerhetsforskere i forrige uke la ut en såkalt proof of concept-kode – et bevis for å omgå en sårbarhet – for utskriftstjenesten. Selv om koden raskt ble slettet, fikk flere utviklere og medier med seg denne svakheten. Den kan derfor utnyttes av datakriminelle. 

SNORRE data anbefaler derfor at alle oppdaterer maskiner (PC-er) raskest mulig. Se beskrivelse for hvordan dette gjøres her. Vi anbefaler også at dere prioriterer å oppdatere alle servere med Windows.

La IT-ekspertene oppdatere serverne

Svakheten er døpt PrintNightmare, og det sier også litt om alvorlighetsgraden tilknyttet sikkerhetsbristen. Personer kan bruke sikkerhetshullet til å angripe PC-er, for så å kjøre skadelig kode på offerets PC. Blant annet kan angripere opprette kontoer med full admin-tilgang, og installere skadevare eller løsepengevirus. 

Server-oppdatering bør utføres av kvalifiserte konsulenter. Vi har vært nødt til å prioritere kundene med driftsavtale hos oss, men kan selvsagt bistå kunder uten avtale når arbeidet er overstått.

Dessverre har angrepet forekommet i en ekstra vanskelig periode der vi har ferieavvikling, men vi vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe de som trenger bistand. 

Ta kontakt via support@snorredata.no om dere ønsker bistand fra oss for servere og/eller klienter.

Oppdatering er tilgjengelig for alle nyere Windows-versjoner

Sikkerhetsoppdateringen er tilgjengelig for alle nyere versjoner av Windows, inkludert Windows 7. Microsoft kuttet støtten til Microsoft Windows 7 i fjor, men ettersom Windows Print Spooler kjører som standard i Windows, og sårbarheten anses å være kritisk, kan også Windows 7-brukere oppdatere.

Det er først i slike situasjoner det tydelig fremkommer hvor viktig – og lønnsomt – det kan være å ha en driftsavtale. Vi vil gjerne ta en prat med dere om hva dette kan bety for dere, om dette er ønskelig. 

Vi hjelper deg!

Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.