Dagens bedrifter sitter etter hvert på store datalagre, enten i skyen eller på serverrommet. Når data om privatpersoner, kunder, egen bedrift og ansatte lagres digitalt, står du som bedriftsleder ansvarlig for at informasjonen oppbevares på en forsvarlig måte. 

Dataangrep kan resultere i store utgifter. Bryter du GDPR- og personvernlovgivningen risikerer du også bøter, for ikke å nevne at kunder og samarbeidspartnere mister tillit til bedriften. 

Les også: Hva er datasikkerhet? 

datasikkerhet

Norske bedrifter er utsatt

Trusselbildet tilsier at det er et tidsspørsmål før bedriften din blir rammet. Norske bedrifter er populære svindelmål, fordi datakriminelle anser norske bedrifter som betalingsdyktige. Skulle noe skje, må du være forberedt. 

I årets sikkerhetsrapport fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) sier de følgende:

«Flere virksomheter mangler oppdatert oversikt over egne systemer og nettverk, og hvor virksomhetens verdier befinner seg.»

Flere bedrifter har kompetansehull rundt IT-sikkerhet, som følge av digitaliseringsprosessen. Du står utsatt til hvis du har gått raskt frem uten gode datasikkerhetsløsninger. Her kan kvalifiserte IT-konsulenter hjelpe deg med å kartlegge ditt behov, slik at du er bedre beskyttet mot de digitale truslene. 

Trenger du hjelp med datasikkerheten?

Vi har satt sammen en egen brosjyre for deg som trenger hjelp til å se hvilke områder du må forbedre.

Sårbarhetskartlegging avdekker problemområdene

Datakriminelle ser etter sårbarheter de kan utnytte for å få tilgang til systemene dine. For deg handler det derfor om å avdekke hvilke sårbarheter du har, og styrke dem. Hvis du ikke er proaktiv, kan de kompromittere hele systemet eller nettverket ditt og få tilgang til sensitiv informasjon. 

Slik fungerer det i praksis:

hackerangrep

Her ser du hvordan en sårbarhetskartlegging fungerer, i syv trinn.

Hos SNORRE data sender vi en av våre IT-konsulenter for å analysere, overvåke og gjennomgå de ulike systemene dere bruker, informasjonen som lagres og tilgangene som administreres. Disse tiltakene oppsummerer vi i en helhetlig anbefaling, som vi deretter vil implementere.

E-postsvindel brukes for å få tilgang

Phishing er fremdeles en populær svindelmetode for å få tilgang til sensitiv informasjon, som passord eller kredittkortnummer. Kort forklart er phishing en svindelmetode der man utnytter en ansatt for å få uautorisert tilgang til en bedrift. Det skjer ofte ved at en ansatt får en tilsynelatende legitim e-post. I realiteten henter denne e-posten informasjon, enten fra brukeren eller ved å infisere maskinen(e).  

Vanligvis vil en mottaker bli lurt til å oppgi påloggingsdetaljer, eller til å laste ned skadelig programvare via et vedlegg eller en link i en e-post. Dette vil igjen gi aktøren tilgang til sensitiv informasjon, og / eller systemene. 

SNORRE data kan beskytte deg mot de digitale truslene. Vår ekspertise er innen datasikkerhet, og våre IT-konsulenter kan bistå deg med dine behov – enten det gjelder e-postsikkerhet eller større sikkerhetsspørsmål. 

Vi hjelper deg!

Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.