Microsoft Teams har blitt fast inventar for mange i den nye, hybride arbeidshverdagen. Det har vært positivt for de med Office 365- og Microsoft 365-planer, som til nå har inkludert Microsoft Teams. Det vil nå endres for de som ikke allerede har lisensplan. 

Fra 1. oktober endrer Microsoft på sine lisensplaner, og fjerner Microsoft Teams fra flere av Office 365- og Microsoft 365-planene. Det vil si at etter 1. oktober må Microsoft Teams kjøpes som et tilleggsprodukt. 

Microsoft Teams kan kjøpes enkeltvis 

For eksisterende kunder på Microsoft 365 Business-planer, er det imidlertid ingenting å frykte med det første. Du kan kjøre samme plan inntil videre, også ved en fornyelse. Endringen er gjeldende for nye kunder, som ikke har plan hos Microsoft fra før, og/eller de kundene som er på Enterprise-planer. 

For nye kunder betyr dette:

  • Office 365 E1 + E3 + E5 og Microsoft 365 E3 + E5: Vil fra 1. oktober leveres uten Teams.
  • Business Basic, Standard og Premium: Vil fra 1. oktober komme i to utgaver, en uten og en som inkluderer Teams.
  • Frontline suitene F1 og F3: Vil fra 1. oktober komme i to utgaver, en uten og en som inkluderer Teams.

Eksisterende kunder kan velge å bli på dagens plan, eller gå over på den nye løsningen uten Teams. Dette må gjøres på fornyelsesdato etter 01.10.2023. Dersom du er en av dem som ikke har plan i dag, kan det lønne seg å anskaffe lisens før 1. oktober, da prisene også vil gå opp.

Gjør endringer grunnet konkurransesituasjonen

Endringen skyldes et søksmål mot Microsoft, grunnet konkurransesituasjonen fra andre aktører som leverer tilsvarende produkter – som chatteprogrammet Slack. Microsoft har valgt å handle proaktivt, og gjør nå endringer. Teams har nemlig til nå har vært en del av planløsningene deres – som kan fremstå som et konkurransefortrinn.

Vi i SNORRE data følger opp alle kundene våre tett når Microsoft gjør lisensendringer. Når lisensstrukturen endres, er det for mange relevant å også ta en vurdering på behov – i tider som dette er det også relevant å gå gjennom antall brukere du har, for å sikre at du ikke betaler for mye.  

Ønsker du en gjennomgang av dine lisenser, og se hvordan du skal forholde deg til de nye endringene? Ta kontakt med oss – vi tar gjerne en uforpliktende 

Vi hjelper deg!

Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.