I jakten på en ny serverløsning er det lurt å tenke langsiktig. Vet du egentlig hva du trenger i fremtiden? Hvor mange mennesker skal bruke serveren? Hva trenger du av drift? Hvis det er lenge siden du har fått en vurdering av de digitale behovene, kan du ha mye å vinne på å få en ny vurdering. 

For å hjelpe deg å avdekke selskapets behov, har vi satt sammen noen enkle spørsmål i denne testen

bilde_artikkel

Valg av server er avgjørende for god samhandling i bedriften.

Hva er egentlig skytjenester?

Kort forklart er skytjenester en betegnelse på programmer, dokumenter og filer som lagres på internett, og dermed ligger på servere som vedlikeholdes av en tredjepart. SNORRE data har levert skytjenester via flere aktører de siste 10 årene, og har god erfaring med implementering for både små og store kunder. 

Microsoft 365 er en av de største skytjenestene for bedrifter i dag. Selve tjenesten kjører via store, eksterne servere, og du får tilgang via nett til programmer og filer – uansett hvilken datamaskin du er på og hvor du befinner deg.

Hvem er skytjenester egnet for?

Vi i SNORRE data har god erfaring med skytjenester. Her gjelder det imidlertid å implementere løsningene der det faktisk er hensikstmessig. For mange av kundene våre dekker skytjenestene deres behov, mens andre trenger en lokal server eller en hybridløsning – altså en kombinasjon av skytjenester og lokal server. Det gir deg:

Du får tilgang til programmer, dokumenter og filer uansett hvor du er ved å koble deg til internett.

Du betaler for den kapasiteten du faktisk bruker.

Det er fleksibelt og skalerbart ved endringer i selskaper, slik som endring av antall ansatte.

Man blir en del av et stort og sikkert maskinvare- og datasentermiljø.

Ansvaret for drift ligger hos leverandøren.

Lokal server: Forutsigbarhet og hastighet

Skybaserte tjenester har utvilsomt kommet langt, med en rask utvikling over flere år. Det er vi i SNORRE data klar over. Vi leverer i dag en rekke skybaserte tjenester til våre kunder, men vi vet også godt at skybaserte tjenester ikke nødvendigvis er riktig løsning for alle.

Flere mindre og mellomstore bedrifter har opplevd at driftskostnadene på skytjenestene har skutt i taket, og i mange tilfeller er det også lite forutsigbart. 

Når noen forholdsvis enkle forutsetninger er til stede, kan en løsning basert på én eller flere lokale servere være riktig løsning. Utviklingen har dessuten ikke vært stor bare for skytjenester, men også for servernes maskinvare, både når det gjelder pris og ytelse. 

God hastighet og respons med lokal server

Dersom dere allerede har én eller flere lokale servere, og en egnet plass på kontoret for plassering, kan dette være en fornuftig løsning for dere fremdeles. Serverdrift gjort på riktig måte er forutsigbart, og over tid kan det også være et mer økonomisk alternativ til skytjenestene. 

I tillegg kan skybaserte tjenester sjelden konkurrere med lokale servere på hastighet og respons. Man kommer ikke nærmere sine data enn ved lagring i eget hus. 

Fordeler med lokal server:

God og rask brukeropplevelse.

Økt mulighet til å styre graden av sikkerhet og lagring av data.

Mer forutsigbare kostnader over tid.

Lang levetid på dagens servere, normalt minimum 5 år.

Du blir ikke skadelidende ved nettbrudd.

Det kan kombineres med skytjenester (se hybridløsninger).

Hybridløsninger: Det beste av begge verdener

Det er heller ikke alltid svaret ligger i ett spesifikt valg. Noen ganger er en kombinasjon tingen. En hybridløsning kombinerer skybaserte tjenester og lokale servere. Varianten brukes ofte i bedrifter som kjører bruk av programmer eller applikasjoner på egne servere, mens eksempelvis e-poster og fillagring ligger i skyen. 

Det gjør at du kan velge applikasjoner som er skreddersydd ditt behov. Du kan legge det som er egnet for lokale lagring på dine egne servere, og alt annet i skyen. Resultatet er økt fleksibilitet i alle ledd. 

Flere av våre kunder kjører også krevende applikasjoner på bedriftens egne servere. Det kan være fagapplikasjoner som CAD/CAM eller ERP, egenutviklede apper eller applikasjoner som krever høy datahastighet. Mer generelle tjenester som e-post, samhandlingsverktøy som Teams og CRM-løsninger, kan derimot fint ligge i skyen. 

Med lang erfaring som leverandør av hybridløsninger fra eget datasenter, samt eksterne datasentre fra for eksempel Microsoft, kan vi gi gode og veloverveide råd til våre kunder.

skyikon

Skylagring er et godt alternativ, men det er ikke riktig løsning for alle bedrifter.

Fordeler ved hybrid løsning:

Frihet til å velge.

God og rask brukeropplevelse.

Økt mulighet til å styre graden av sikkerhet og lagring av data.

Mer forutsigbare kostnader over tid.

Du kan velge skytjenester.

Du blir ikke skadelidende ved internettbrudd.

Lang levetid på dagens servere, normalt minimum 5 år.

En plass for applikasjoner som ikke kan ligge i skybaserte løsninger.

Du kan velge løsninger som krever høy datahastighet/respons.

Du får fordelene til BÅDE skytjenester OG lokale servere.

Usikker på hva du skal velge? Ta vår test her, eller ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Vi hjelper deg!

Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.