Hva betyr BIM?

BIM står for Building Information Modeling. Det er en beslutningsprosess for forvaltning av informasjon, som skal dekke hele livssyklusen til alle bygg, infrastrukturer, bruer og veier. 

For å øke produktiviteten innen bygningsdesign og konstruksjoner bruker de en avansert bygningsmodell, som blant annet viser tredimensjonale tegninger, forhold i sanntid og konstruksjoner. 

Les også: Digitale møterom - for alle behov 

samhandlingsrom

Samtidig prosjektering – ICE

ICE – Integrated Concurrent Engineering – kalles også for samtidig prosjektering, og er en arbeidsmetodikk. Målet er at prosjekter gjennomføres effektivt og smidig, blant annet gjennom tverrfaglig samarbeid og tydelige beslutninger. Essensen i metoden er at utførende ressurser og beslutningstakere samles i et rom for en gjennomgang, med fortløpende prosjektering og beslutninger som gjøres i sanntid.

Felles for arbeidsmetodikker som dette, eller prosjektering i sanntid der flere parter må være med i beslutningsprosessen, er at de krever spesialtilpassede møterom. Dette kalles samhandlingsrom. Mindre rom, som et huddle room, er egnet for 3-6 mennesker og har en annen type teknisk funksjonalitet.

samhandlingsrom

Oppnå kostnadseffektivitet med samhandlingsrom

Resultatet av gode samhandlingsrom er mer effektive og kostnadsbesparende prosjekter. Investeringskostnaden tjener du raskt inn: Under vårt samarbeid med norske kommuner sparte de inn hele 3-5 ganger investeringen i løpet av ett år. Et samhandlingsrom sørger nemlig for at alle brukere av fasilitetene får optimal fleksibilitet og brukervennlighet, uten å gå på bekostning av de tekniske løsningene. Her er noen av utfordringene et samhandlingsrom vil løse:

Lyd

Mange brukere er tilkoblet samtidig

Interaktivitet gjennom touch-skjermer

Videokonferansemuligheter

Datamaskiner tilpasset BIM-programvare

Enkel administrasjon for møteleder eller operatør

datasenter lørenskog

Gode samhandlingsrom krever erfaring

Bygging av slike rom krever god fagkunnskap. De tekniske løsningene må være utprøvd og driftssikre, og prosjekteringen skal være nøye. Når alt dette faller på plass, får du et fantastisk arbeidsverktøy for å gjennomføre gode og effektive prosjekteringsprosesser.

SNORRE data har siden 2014 jobbet med gode partnere, entreprenører og kommuner for å bygge digitale møterom med riktig utforming og funksjonalitet. I disse årene har vi tilegnet oss mye og viktig erfaring. Vi vet hva som virker, og kan styre deg unna løsningene som ikke er optimale. Ikke minst er vi erfarne med bygging av samhandlingsrom, som er både driftssikre og funksjonsrike.

SNORRE data kan samhandlingsrom

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon og en uforpliktende samtale om samhandlingsrom.

Vi hjelper deg!

Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.