barnashus_ref_pic1

«Når du vokser fra 3 til 30 lokasjoner på 6 år trenger du både fleksibilitet og stødighet.»

14.04.2016

Barnas Hus er en ledende faghandel innenfor klær og utstyr til barn og baby, og vi har butikker over hele landet. I tillegg har vi salg gjennom vår nettbutikk. Vi forhandler kjente merkevarer og distribuerer Reflex eksklusivt i våre kjeder. Hovedkontoret ligger på Helsfyr i Oslo.

I 2006 hadde vi bare tre butikker, og ganske ambisiøse planer om å vokse. Derfor måtte vi gjøre et strategisk valg for hvordan vi ville legge opp IT-systemene. Vi ønsket å ha et datasenter i eget hus, lett tilgjengelig når vi trengte å gjøre endringer raskt. Samtidig ville vi ikke ha kostnadene ved en høy bemanning, men vi kunne heller ikke være underbemannet og sårbare.

Vi inngikk et samarbeid med SNORRE data i 2007, da vi overlot driften av vårt interne datasenter til dem. I dag har vi omkring 50 servere, som driftes i et tett samarbeid med Snorre Data. Fordelen for oss er at vi har tryggheten ved å ha tilgang til deres fagmiljø og ressurser, samtidig som vi har fleksibiliteten det gir oss å ha datasenteret i eget hus. Dette har vært en klar fordel for oss med alle endringene som har skjedd hos oss frem til nå

Jeg kjente SNORRE data fra min forrige jobb, og stolte på at vi kunne finne en god løsning sammen. Vi er veldig fornøyde med måten dette fungerer på.

Sigurd Finhammer, Barnas Hus